Gourgeist / Eevee – Lågbudgetlek. Giltig efter 1 sep 2015

Gourgeist - 45/119 - Holo RareVill bara nämna innan du börjar läsa att vi just nu erbjuder DIG att köpa en TIN för bara 175 kr + frakt! Kolla här!

Dags för en ny lågbudgetlek! Det är inte lätt med alla EX Pokémon som finns nu, men här har jag hittat en rolig variant som inte kostar skjortan!

Åter igen används Eevee, men här tillsammans med Gourgeist och Deoxys. Leken går ut på att bygga upp din hand, för Gourgeists attack ger 10 i skada för varje kort du har på handen! Låt oss titta på leken:

 

Leklista Gourgeist / Eevee

Gourgeist/Eevee Pris i kr Antal kort Kostnad i kr
       
Pokemon      
Deoxys 10 4 40
Pumpkaboo 2 4 8
Gourgeist 5 4 20
Eevee 2 3 6
Jolteon 10 1 10
Flareon 8 1 8
Vaporeon 10 1 10
       
Trainer      
Pokémon Fan Club 5 2 10
Escape Rope 10 2 20
Professors Letter 5 3 15
Dimension Valley 5 4 20
Lysandre 20 3 60
Roller Skates 2 4 8
Lucky Helmet 10 4 40
Wally 5 2 10
Tierno 4 4 16
Energy Retrieval 6 1 6
       
Energier      
Double Colorless Energie 10 1 10
Rainbow Energy 10 2 20
Grass 5 4 20
Psychic 5 3 15
       
    57 362

De 3 kort som saknas i leken är 3 st VS Seeker, men genom att VS Seeker kostar 60 kr styck, så får det bli upp till dig om du vill satsa på det kortet också!

AttackenDeoxys - 33/108 - Holo Rare Reverse Holo

Här går det ut på att samla på sig så många kort på handen som möjligt! Gourgeist attack Horror Note ger alltså 10 i skada för varje kort du  har på handen, så allt som hjälper dig att dra kort från din draghög till handen använder vi här. Därför finns Pokémonen Deoxys med. Dess attack Close Encounter låter dig dra två kort vid varje attack och det tillsammans med Gourgeists förmåga att få 200 i HP, om den har en gräsenergi på sig får Gourgeist samtidigt att bli en tung försvarare! Sedan har vi Eevee med utvecklingarna Jolteon, Flareon och Vaporeon. Dessa hjälper till att skapa dubbel skada genom att ändra din aktiva Pokémons energityp. Du ser helt enkelt till att göra din aktiva Pokémon till den energityp som motståndarens aktiva Pokémon har svaghet (weakness) mot.

Trainer

Här har vi några som hjälper oss att dra fler kort och det är Tierno som ger oss 3 kort och Roller Skates som vid <strong data-recalc-dims=Wally - 94/108 - Uncommon" width="226" height="316" />Head ger oss 3 till kort.  Detta är ett kort som jag har svårt för, genom att man aldrig vet om man får något ut av de. Detta för att det är slumpen som avgör, men alla andar tränarkort som ger kort, måste du kasta kort samtidigt och det vill vi inte med denna leks taktik. Professors Letter hjälper oss att dra kort och få upp de energier vi behöver och Pokemon Fan Club de Basic Pokémon som vi behöver och sedan Wally som hjälper oss att hitta Jolteon, Flareon och Vaporeon.. Lucky Helmet är ett verktygskort (Pokémon Tool) som du kan ”sätta” på någon av dina Pokémon. Med Lucky Helmet får du dra två kort när din aktiva Pokémon tar skada. Så sätt detta på Deoxyes som aktiv Pokémon och du får först dra två kort med attacken Close Encounter och sedan attackerar din motståndare dig och du får dra två kort till! Skulle du ha fel Pokémon som aktiv eller om din motståndare har en för bra Pokémon som aktiv kan du använda Escape Rope eller Lysandre. Escape Rope byter både din och motståndarens aktiva Pokémon, medans Lysander låter dig byta ut motståndarens aktiva Pokémon. För att göra din attack billigare har vi Stadionkortet Dimension Valley och för att kunna få bort motståndarens Stadionkort och sist Energy Retrieval som låter oss ta tillbaka kastade energikort.

Energier

Vi behöver två Färglösa (Colorless) och en Psychic för att kunna attackera med Gourgeist Horror Note, men även en gräs för att få Gourgeist Förmåga (Ability) att fungera som ger den 200 i HP. Deoxys behöver bara en färglös för att kunna attackera med Close Encounter, så hur många man ska ha av varje är lite knepigt, men genom att lägga till Double Colorless Energy som ger dig två färglösa och Rainbow Energy som visserligen ger dig en skada, men du får välja vilken energy du vill när du aktiverar den vid tex en attack, så blir möjligheterna att få fram rätt energi när du behöver den större.

KompletteringarSwitch - 91/108 - Uncommon

Just nu ser det ut som om denna lek är ganska komplett, men det finns vissa små varianter. Det dyraste alternativet för denna lek har jag nämnt innan och och det är VS Seeker för 60 kr!

Evosoda (10 kr) kan du använda istället för Wally, men genom att den är dyrare så kan du köra med Evosoda om du redan har den.

Switch (4 kr) kan vara ett alternatv istället för Escape Rope.

Om inte vi har kortet inne, så kan du leta dels på Troll and Toad i USA eller på Pokémon Card Market och 60 Card i Europa efter korten.

Lycka till med samlandet och spelandet!

You gotta catch ‘em all!Ash_BW

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *