Pokémon GX – Vad är det?

En ny sorts Pokèmon typ kom med det nya setet Sun and Moon. En väldigt stark Pokèmon.

Pokèmon GX-vad är det?

Man ser att en Pokèmon GX är en GX för att det står GX efter namnet. GX:ar är nästan som EX:ar men det är några skillnader. Vi börjar med den största skillnaden. GX har en attack som man bara får använda en gång per spel! Om du kollar på Incineroar GX här nedanför så ser du att den attacken längst ner står det GX ovanför. Det är den attacken som du bara kan använda en gång per spel, Även om du byter din aktiva Pokèmon mot en annan GX, så får du inte använda den GX:ens GX-attack, för du har redan använt en GX attack.

Den andra skillnaden är att GX har nästan alltid 200 eller mer HP (hälsopoäng) medans alla vanliga EX, om dom inte är Mega, har inte över 200 HP (förutom Wailord EX).

Den tredje skillnaden är att GX finns som Basic, Steg ettor och Steg tvåor. Men det finns inte utvecklingsstegar med bara GX. Så till exempel så finns inte Incineroar GX:s Basic form som heter Litten eller Steg ett form som heter Torrocat som GX. Inte heller Umbreon GX:s Basic som heter Evee som GX.

 

Den fjärde skillnaden är att GX:ar inte är EX:ar. Som exempel kan vi ta kortet Brigette. Med det kortet så får du leta efter tre Basic GX:ar för det är inte EX:ar. Så inte heller Carbinks safeguard Ability (förmåga) har någon effekt på GX:arna. En likhet mellan GX och EX är att både EX och GX är med i Pokèmonens namn och i så fall så kan du ha fyra Espeon EX, fyra Espeon GX och fyra Espeon i samma lek!

Jag tror att GX kommer påverka spelet på grund utav deras höga HP. Så till exempel kommer man lägga en GX i aktiv position för att det ska bli svårt för motståndarna att knocka dig.

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *