Pokemon regler

Det är många som söker på internet för att få tag på regler till Pokémon kort spelet. Officiellt heter spelet med pokemonkort Pokémon Trading Card Game alltså Pokémon TCG! På denna sida ska vi visa var du kan hitta dessa regler till Pokemon, men först lite…

Alternativa pokemon regler!

Alternativa regler till Pokémon korten verkar finns i varje håla! Här har vi några Pokémon regler som INTE finns med på den officiella Pokémonsidan:

Ta en bunt Pokémonkort och kasta upp dem i luften. Dina kompisar försöker ta korten innan de ramlar ner på marken och de kort de lyckas fånga vinner de! Lite som att spela kula, eller?

Den som är äldst bestämmer hur mycket korten är värda (helt beroende på om personen vill ha korten eller inte) och sedan byter den äldste till sig kort från de yngre. Leken slutar oftast med att de yngre har betydligt färre kort kvar när de går än när de kom!

Man jämför hur starka Pokémonen är genom att jämföra HP. Högt tal ger så klart högre status! Sedan hittar man på hur mycket skade de kan ge, genom att man inte kan läsa engelska! Bäst fantasi och övertalningsförmåga vinner!

Kasta ett förutbestämt antal kort mot en vägg. Den som kommer närmast väggen vinner alla korten!

Battle trade: 10 kort på handen och man spelar 2 och 2. Lägg ut ditt bästa kort och har du rätt antal energier på hand kan du göra den Pkémonens attack och då vinner du! Du får då dra valfritt kort från motståndaren. Sedan är det motståndarens tur.

Starkast kort. Du drar ett kort i taget både du och din motsåndare från var sin draghög. Starkast Pokémon vinner och Pokémonen läggs i en vinnarhög eller i en förlorarhög. Flest antal vinnande kort vinner spelet efter förutbestämt antal dragna kort!

Nu åter till ordningen!

Pokemon regler

I vår blogg på Pokemonklubben.se har vi lagt upp dels en översättning av de regler som finns med i Temalekarna (Teamdeck) i form av en spelplan på ena sidan och hur man spelar Pokémon TCG på andra sidan med de relger som finns.

Här har vi länkar till de tre bloggar där vi går igenom de pokemon regler som finns på spelplanen:

Hur du spelar Pokémon TCG på Svenska! Del 1 av 3: Korten.
Hur du spelar Pokémon TCG på svenska! Del 2 av 3: Spelet. 
Hur du spelar Pokémon TCG på svenska! Del 3 av 3: Speciella tillstånd.

Vi vill ju underlätta för dig som vill veta hur man spelar Pokémon TCG, så vi letar också på nätet efter material som kan underlätta för intresserade att komma igång. Tex så har vi hittat ett svenskt Youtube-klipp om hur man spelar Pokémon TCG och nyligen lade Pokémon TCG ut en film om hur man spelar Pokémon TCG och hur det funkar med pokemon regler. Här kan du titta på dem:


Sedan är det så att Pokémon TCG reglerna utvecklas nästan varje gång som det kommer ut nya kort i spelet. Detta sker fyra gånger om året när en ny expansion eller set kommer ut. Det brukar ske i februari, maj, augusti och november. Grundreglerna i Pokémon ändras inte så ofta, men det brukar tillkomma nya spelmekanismer. Detta tar vi också upp i vår blogg på Pokemonklubben.se och om expansionen BREAKtrough som kommer ut 4 nov 2015 kan du tex läsa om i denna blogg:

BREAK! Nästa expansion, XY 8

Om du vill veta mer om pokemon regler och lära dig hur man bygger en pokemonlek har vi flera blogginlägg om detta. Först har vi hur man tänker rent taktiskt i denna blogg:

Hur bygger du en bra Pokémon-TCG-lek?

Excadrill/Eevee. Lågbudgetlek!

De officiella reglerna till Pokémon TCG hittar du på Pokémons officella hemsida och där hittar du också ALLT om Pokémon! Här några länkar dit!

De officiella reglerna på engeska – Klicka här!

Databasen med alla utgivna kort –  Klicka här!

Det var väl det mest om pokemon regler och kom ihåg –

You gotta catch ’em all!Pokermon regler

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *