Standard formatet 2016!

Varje år sker en rotering av giltiga Pokémon kort i Standard formatet.  Standard formatet är tänkt att hjälpa de som just börjat med Pokémon TCG. Detta genom att ge alla en möjlighet att spela på lika villkor med nyare kort, så att inte de som spelat länge har fördel med att ha många bra kort från tidiger utgivningar.  Det är också ett sätt att hålla spelet vid liv och skapa nya förutsättningar för spelarna (plus att Pokémonföretagen kan sälja mer kort så klart!).

Den 1 september roterar Black and With-serien ut. Standard formatet som gäller efter den 1 september är denna gång nästan alla expansioneran i XY-serien. Så här följer alla expansionerna som är giltiga för spel säsongen 2016:

XY—Kalos Starter SetXY­—Kalos Starter Set

XYXY

XY—FlashfireXY—Flashfire

XY—Furious Fists

XY—Phantom Forces

XY—Primal Clash

Double Crisis

XY—Roaring Skies

XY—Ancient Origins

McDonald’s Collection 2014McDonald’s Collection 2014

XY: Trainer KitXY: Trainer KitXY: Trainer KitXY: Trainer KitXY: Trainer KitXY: Trainer KitXY: Trainer Kit

Black Star Promo Cards Black Star Promo Cards: XY01 and higher

Promos är kort som ges ut vid vissa tävlingar och som bara kan fås den vägen.

Märket framför namnet på expansionen, är det märke som sitter i nedre högra hörnet på de kort som gavs ut i den expansionen.

Till detta kommer sedan att varje expansion som kommer ut under året är giltiga för spel 3 veckor efter att korten har getts ut i USA. Så 4 gånger om året ändras förutsättningarna för spelet. Ibland har det stor påverkan och ibland mindre, beroende på hur många bra kort för spel som spelarna upptäcker i de nya expansionerna.

Mex-EX

 

Tex försvinner nu Mex-EX som har varit ett väldigt starkt kort i den så kallade Night Marsch-leken.

 

 

 

 

Joltik

 

Så vad som händer med den populära leken nu blir väldigt intressant. Night Marsch-leken är annars en väldigt stark lågbudgetlek och kan vara rolig att testa även utan Mew-EX. Grunden är Joltik med attacken Night Marsch.

Här finns en ny Leklista på en giltig Night Marsch le!. Till Night Marsch bloggen!

 

 

Det finns ett format till och det är Expanded Play och där får man använda fler kort och just nu blir det hela Black and With-serien som läggs till på de korten som är giltiga i Standard formatet.

Vill du läsa mer om roteringen av Standard formatet och vilka kort som försvinner och vilka som kan bli intressanta i formatet, så kan du läsa en artikel på engelska på Pokemon.com!

You gotta catch ’em all!Ash_BW

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *