Golduck – Lågbudgetlek giltig efter 24 feb 2017

Sun aGolduck - 29/149 - Rarend Moon har nu kommit ut och det har dykt upp några nya lågbudgetlekar och här tänkte jag ta upp den som det just nu pratas mest om nämligen Golduck! Golduck har fått attacken Double Jet som för bara 1 vattenenergi kan ge 120 i skada! Vi tittar närmare på leken innan jag berättar hur det fungerar. Vill du köpa korten från vår butik så har jag länkat direkt från de kort vi har inne!

Gulduck Antal kort Pris i kr Kostnad i kr
Pokémon
Psydock SM28 4 3 12
Golduck SM29 4 5 20
Staryu BKP25 2 3 6
Starmie EVO31 2 4 8
Uranguru SM113 2 13 26
Eevee 1 3 3
Jolteon AOR26 1 20 20
Flareon AOR13 1 8 8
Trainers
Professor Sycamore 4 10 40
Teammates 1 8 8
Rough Seas 2 3 6
N 2 15 30
Lysandre 2 12 24
Dive Ball 4 3 12
Level Ball 4 6 24
Fisherman 1 5 5
Super Rod 2 6 12
Float Stone 2 8 16
Professors Letter 2 8 16
Energy
Water Energy 10 7 70
Splash Energy 2 4 8
Totalt 55 390

Som du ser så är det 55 kort så du har utrymme att fylla på med egna alternativ eller med de kompletteringar som jag föreslår lägre ner.

 

AttackenStarmie 31/108

Golduck behöver en vattenenergi för att kunna attackera med Double Jet och finessen är att den ger 60 i skada för varje vattenenegi du kan kasta från din hand! Du får dock bara kasta två vattenenergier, så max skada är 120. Så du behöver få upp energier på din hand så att du kan kasta dem och det hjälper Starmie dig med. Starmie har förmågan (Ability) Space Beacon. Den säger att du får kasta ett kort från din hand och sedan ta upp två Basic Energier från din kasthög!

Sedan har vi Eevee-utvecklingarna med för att kunna få fram svaghet hos motståndaren. Jolteon har förmågan att ge alla dina Steg 1 Pokémons blixttyp tillsammans med sin vanliga typ och Flareon gör samma sak men ger dem eldtyp. Detta gör att du mot Pokémons med svaghet (Weakness) mot eld och blixt kan dubbla din skada! Tjoff så slår du med 240!

 

TrainersLevel ball

För att få tag på dina Pokémons använder du Dive Ball (du får leta upp en vattenpokémon ur din lek) och Level Ball som låter dig leta upp en Pokémon ur din lek som har 90 eller mindre HP (Hälsopoäng, Helth Points).

För att få flyt i din lek så har du Professor Sycamore som låter dig kasta din hand och dra 7 nya kort och N där både du och din motståndare får blanda in sin hand i sin lek igen och dra lika många kort som ni har priskort kvar. N anses vara det bästa kortet någonsin i Pokémon TCG genom att du kan förstöra för din motståndare genom att den också måste dra nya kort och ligger du under så får motståndaren dra färre kort än du! Teammates hjälper dig att hitta vilka två kort som helst i din lek om din Pokémon just har slagits ut. Fungerar väldigt bra om man måste offra några Pokémon i starten, om man möter en snabbare lek.

Lysandre är också ett standardkort i de flesta lekar, där du får plocka fram en av motståndarens Pokémon från Bänken till aktiv plats. Detta för att antingen fördröja motståndaren genom att ta en med mycket reträttkostnad eller för att kunna slå ut en lättare Pokémon eller en EX kanske för att få dra 2 priskort! Här är det ditt taktiska val som gäller.

Vi har Super Rod (lägg tillbaka tre i vilken kombination du vill av Pokémons eller Basic Eneergi från din kasthög till din lek) för att få tillbaka energier eller Pokémons om du förlorar för många eller Fisherman för att få upp 4 stycken direkt i handen. Vi har även med Professors Letter som låter dig leta upp 2 Basic Energy ur din lek.

För att inte fastna med någon Pokémon så ligger det med två stycken Float Stone som ger dig fri reträtt.

 

Energier

10 stycken vattenenergier är kanske i överkant men testa dig fram vad som funkar för dig. De kommer att gå åt genom att du kastar så många vid din attack. Bra att ha många också om någon spelar något som stänger av dina förmågor som tex Garbador. Sedan har vi med 2 Spash Energy för att kunna få tillbaka energierna om vår Gulduck slås ut.

 

Övrigt Oranguru - 113/149 - Holo Rare

Oranguru är ett nytt kort som har förmågan (Ability) att se till att du alltid har 3 kort på din hand. Den är snabbare att få ut än Octillery som är en Steg 1:a och som då ger dig 5 kort på handen samt att den är billigare. Så här kan du testa dig fram vad som passar din lek och din budget.

 

Kompletteringar

Octillery (50 kr) – som jag nämnde ovan så kan du köra Octillery istället för Oranguru. Kan var klokt att köra en 2-2 linje som man säger. Alltså att man har 2 stycken Basic och två stycken Steg 1:or. Detta för att inte den ända du har ska ligga bland dina priskort eller att du måste kasta en i början av matchen för att du vill använda Professor Sycamore eller Ultra Ball.

Istället för eller tillsamman med Float Stone kan du köra Switch (3 kr) eller  Escape Rope (12 kr). En smaksak vad man vill ha för alternativ. Escape Rope bråkar du med motståndaren och med Switch så kan du få bort en sovande eller paralyserad Pokémon.

Manaphy EX (50 kr) – En Pokémon som ger alla dina Pokémons som har vattenenergi på sig fri reträtt när du har den ute! Du kan alltså skippa Float Stone och kanske också Switch om du har med Manaphy EX.VS Seeker 109/119

VS Seeker (65 kr) – Ett annat kort som har gått ner i pris nu är VS Seeker och det låter dig ta upp spelade Suporterkort ur din kasthög till din hand! Mycket användbart för att kunna spela tex N flera gånger i rad eller Lysander!

För att köpa singelkort som du behöver så finns vår butik shop.pokemonklubbern.se. Om vi inte har den så kan den finnas på Troll and Toad i USA, men även Pokemoncardmarket i Europa, CCG Castle eller Poromagia i Finland.

Lycka till med ditt lekbygge och kom ihåg!

Ash_BW

You gotta catch ‘em all!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *