Beedrill – Lågbudgetlek Giltig efter 18 nov 2016

I och med det nya setet Evolution som kom ut den 3 november så har en ny lågbudgetlek dykt upp! Det är Beedrill med sin förmåga att <strong data-recalc-dims=Beedrill - 7/108 - Rare" width="161" height="225" />ge 40 i skada för varje Beedrill som finns på bänk och tillsammans med Mew så kan det bli 160 för för två energier och du kan ge skadan till vilken som helst av motståndarens Pokémon! Vill du köpa korten från vår butik så har jag länkat direkt från de kort vi har. Vi tittar på leklistan!

Beedrill Antal kort Pris i kr Kostnad i kr
Pokémon
Weedle 1/160 4 3 12
Kakuna 4 3 12
Beedrill 7/108 4 4 16
Mew 2 15 30
Remoraid 1 3 3
Octillery 1 50 50
Trainers
Professor Sycamore 4 10 40
Teammates 2 8 16
Shauna 2 3 6
N 2 15 30
Lysandre 2 8 16
Ultra Ball 4 6 24
Level Ball 4 4 16
Revitalizer 3 5 15
Forest of Giant Plants 4 8 32
Exp. Share 4 5 20
Energy
Grass Energy 10 7 70
Totalt 57   408

Här en idé med 57 kort så du kan lägg till några till om du vill och förslag kommer lägst ner.

Attacken<strong data-recalc-dims=Mew - 29/124 - Holo Rare" width="160" height="223" />

Beedrill ger alltså 40 i skada för varje Beedrill som finns på Bänken med sin Swarming Sting för en färglös och en gräsenergi. Du kan ju ha 4 stycken kort av varje sort i en lek, så du kommer upp i 3 Beedrills på Bänken och en som din aktiva Pokémon och det ger 120 i skada vid attacken. Nu finns ju även Mew som kan använda vilken av dina attacker som helst som dina Pokémons har som ligger på Bänken, så om du behöver mer skada så lägger du Mew som aktiv och då kan du ha 4 stycken Beedrill på Bänken och kan då ge 160! Ännu en finess med Swarming Sting och det är att du kan välja vilken av motståndarens Pokémon du ska ge skadan alltså även de på Bänken!

Trainer

<strong data-recalc-dims=Forest of Giant Plants - 74/98 - Uncommon" width="86" height="120" />

Så hur får du snabbt ut dina Beedrill som är en Steg 2:a? Jo du använder ett Stadiumkort som heter Forest of Giant Plants som gör att du får utveckla dina Pokémon på din första tur och även på en gång du har lagt ut dem på Bänken! Revitalizer - 70/83 - UncommonOm du har basic Pokémonen Weedle och lägger ner den på Bänken så kan du alltså utveckla den på en gång till Steg 1:an Kakuna och sedan direkt Steg 2:an Beedrill! För att få tag på dina Pokémons använder du Ultra Ball (kasta två kort och leta upp en Pokémon ur din lek) och Level Ball som låter dig leta upp en Pokémon ur din lek som har 90 eller mindre HP (Hälsopoäng, Helth Points). Har dina Pokémon  hamnat i din kasthög så använder du Revitalizer så kan du ta upp två Gräspokémon ur din kasthög till din hand.

För att få flyt i din lek så har du Professor Sycamore som låter dig kasta din hand och dra 7 nya kort och N där både du och din motståndare får blanda in sin hand i sin lek igen och dra lika många kort som ni har priskort kvar och Shauna där du istället får dra 5 nya kort. N anses vara det bästa kortet någonsin i Pokémon TCG genom att du kan förstöra för din motståndare genom att den också måste dra nya kort och ligger du under så får motståndaren dra färre kort än du! Teammates hjälper dig att hitta vilka två kort som helst i din lek om din Pokémon just har slagits ut. Fungerar väldigt bra om man måste offra några Pokémon i starten, om man möte en snabbare lek.

Lysandre är också ett standardkort i de flesta lekar, där du får plocka fram en av motståndarens Pokémon från Bänken till aktiv plats. Detta för att antingen fördröja motståndaren genom att ta en med mycket reträttkostnad eller för att kunna slå ut en lättare Pokémon eller en EX kanske för att få dra 2 priskort! Här är det ditt taktiska val som gäller.

Energier

Här är det inte så mycket att göra genom att du måste ha en gräsenergi med. Om det är två färglösa energier så kan man ju annars använda Double Colorless Energy men här lägger vi till 10 gräsenergier för att få upp dem kontinuerligt. För att inte tappa fart om en Pokémon med energier på sig slås ut, så har du Exp. Share alltså experiens share (erfarenhetsdelning) som gör att du får flytta en energi från en utslagen Pokémon till den Pokémon som har Exp. Share som ett Toolcard (Verktygskort).

Övrigt<strong data-recalc-dims=Octillery - 33/162 - Holo Rare" width="127" height="177" />

Ett lite dyrare kort, som kostade det dubbla för några månader sedan, men väl värt pengarna nu är Pokémonen Octillery som utvecklas från Remoraid. Det är en Steg 1:a som har Abilityn (Förmågan) Abyssal Hand. Så här får du hjälp med att få fler kort på handen genom att du en gång per tur får dra kort så att du har 5 kort på handen.

Kompletteringar

Octillery – kan ibland var klokt att köra en 2-2 linje som man säger. Alltså att man har 2 stycken Basic och två stycken Steg 1:or. Detta för att inte den ända du har ska ligga bland dina priskort eller att du måste kasta en i början av matchen för att du vill använda Professor Sycamore eller Ultra Ball.

Switch (3 kr), Escape Rope (8 kr) eller Float Stone (5 kr) – genom att Octillery har en reträttkostnad på 2 energier kan ett kort som låter dig byta din aktiva Pokémon mot en Pokémon på Bänken var bra att ha till hands.

Super Rod (25 kr) – Här har du ett kort som också hjälper dig att få tag i kastade eller utslagna Pokémon och energier. Du får blanda in 3 stycken Pokémon eller energier i vilken kombination som helst tillbaka i din lek.

VS Seeker (50 kr) – Ett annat kort som har gått ner i pris nu är VS Seeker och det låter dig ta upp spelade Suporterkort ur din kasthög till din hand! Mycket användbart för att kunna spela tex N flera gånger i rad eller Lysander!

För att köpa singelkort som du behöver så är Troll and Toad i USA bra vilket jag tar priserna ifrån, men även Pokemoncardmarket i Europa och CCG Castle om Ash_BWinte vi råkar ha det inne!

Lycka till med ditt lekbygge och kom ihåg!

You gotta catch ‘em all!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *