Excadrill / Eevee – Lågbudgetlek. Giltig efter 1 sep 2015

ExcadrillEevee används för tillfället i flera olika kombinationer och jag har skrivit om Vespiquen här,  men här har vi en med Excadrill!

Excadrill har en speciell effekt som går under namnet Ancient Trait. Ancient Trait är inte en Förmåga (Ability), utan en helt enkelt en extra effekt som flera Pokémon har fått. Excadrills Ancient Trait heter Barrage och ger Excadrill möjligheten att attackera TVÅ gånger per tur!

Vi tittar på spellistan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 kort ger dig möjlighet att stoppa in några egna kort eller så kan du titta längst ner, så tipsar jag om fler kort att använda i denna lek.

Attacken

Excadrill har attacken Mach Clav som för två Färglösa (Colorless) energier och en Metall (Steel) energi ger 50 i Flareonskada och skadan påverkas inte av Motstånd (Recictanse), alltså det ska inte dras av 20 från attacken om den försvarande Pokémonen har Motstånd mot Metall. När väl Excadrill har attackerat en gång så får du attackera en gång till! Du kan då antingen välja att attackera med Mach Clav för 50 till i skada eller så kan du använda den första attacken Dredge och få söka upp två energier från din lek och lägga dem på Excedrill. Eller säg att du bara har en energi på din Excedrill och då börjar du med Dredge och får två till energier till din Excedrill och vips så kan du attackera med Mach Clav!

Jolteon, Vaporeon och Flareon finns med för att du ska kunna ändra Excedrills Pokémontyp. Detta för att kunna slå mot starkare Pokémon som har Svaghet (Weakness) mot Blixt (Lightning) och Eld (Fire), tex Mega Rayquaza-EX och Aegislash-EX.

Trainer

Denna lek har inte någon krånglig mekanik, utan kräver Tränarkort (Trainer) som ger dig möjlighet att få upp de LysandrePokémon du behöver som Ultra Ball – kasta två kort och du får ta upp en Pokémon från din lek till handen och Level Ball – du får ta upp en Pokémon från din lek till handen som har max 90 HP och möjlighet att få upp nya kort om de på handen inte passar dig. Då är Tränarkorten Professor Sycamore som låter oss kasta hela handen och dra 7 nya kort; Shauna använder du när du vill ha möjlighet att kunna dra de kastade kortet igen, genom att du får blanda in din hand i leken och dra fem nya kort; Teammates som låter dig leta upp 2 kort ur draghögen om din Pokémon blev utslagen förra turen och Professors Letter där du får hämta två energier från din draghög.

Genom att leken bara har en Pokémon som har en bra attack, är det bra att kunna få upp utslagna Excedrill. Tränarkortet Sacred Ash är då bra för du får med det blanda in 5 av dina Pokémon från kasthögen in i leken igen. Sist så har vi Lysandre som kan komma till hjälp när du behöver byta motståndarens aktiva Pokémon mot en på Bänken. Bra att ta till om motståndarens Pokémon är för stark eller om det finns en Pokémon på bänken som inte har energier, så att motståndaren inte kan använda den på ett tag eller som du kan slå ut fort.

Energier

Attacken Mach Clav kräver två Färglösa och en Metallenergi, så Double Colorless Energy är bra, men genom att Excadrill också har attacken Dredge så kan du få upp de energier som du behöver, men du kommer inte att kunna slå lika fort genom att du tappar en attack på 50. Att fundera på om du inte har möjlighet att köpa så många Double Colorless Energy.

Kompletteringar

När det gäller energier så har jag sett denna lek spelas med Shield Energy, som ger Pokémonen 10 mindre i skada vid en attack. Problemet som kan uppkomma är att den måste tas bort om du ändrar Excadrills Pokémontyp med tex Jolteon.Muscle Band

Andra kort som kan vara värda att titta på:

Escape Rope (4 kr) Båda byter sina aktiva Pokémon mot en på bänk.

Switch (4 kr) Byt din aktiva Pokémon mot en på din bänk.

Steven (5 kr) Du får leta upp ett Supporter och ett Basic Energy.

Professor Birch Observation (25 kr) Singla slant. Om du får huvud så får du dra 7 kort, annars får du dra 4.

Muscle Band (45 kr) Ger din Pokémon 20 till i attack.

Om inte vi har kortet inne, så kan du leta dels på Troll and Toad i USA eller på Pokémon Card Market och 60 Card i Europa efter korten.

Lycka till med samlandet och spelandet!

You gotta catch ‘em all!Ash_BW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *