Night Marsch – Lågbudgetlek. Giltig efter 1 sep 2015

Joltik Pumpkaboo Lampent

Night Marsch

Den här leken är lättspelad, men har varit med ett tag i Pokémon TCG och i och med roteringen den 1 september, så försvinner ett kort som har gjort denna lek väldigt stark och det är Mew-EX. Även ett kort som har använts som försvar av bänkade Pokémon i denna lek har försvunnit och det är Mr Mime.

Jag har spelat denna lek ett tag och det med bara en Mew-EX i leken och den har funkat bra mot andra lågbudgetlekar, så även utan Mew-EX, är det en kul och kraftig lågbudgetlek!

Vi börjar med en Leklista (Decklist) och här har jag satt ut ett ungefärligt pris utifrån en sida i USA som ofta används som prisindikator, alltså vad olika kort kan vara värda. Du kan titta in på deras hemsida här på Troll and Toad. Priserna är de priser som korter hade idag den 12 sep 2015, men detta kan ändrars både uppåt och nedåt beroende på hur efterfrågade kortetn är i framtiden. Nu till leken!

Leklista lågbudget Night Marsch

Night Marsch Pris i kr Antal kort Kostnad i kr
       
Pokémon      
Joltik 2 4 8
Pumpkaboo 4 4 16
Lampent 4 4 16
       
Trainer      
Battle Compressor 15 4 60
Ultra Ball 4 4 16
Professor Sycamore 10 4 40
Dimension Valley 5 4 20
       
Energier      
Double Colorless Energy 10 4 40
Psychic 5 6 30
       
Summa   38 246

Som du ser så är det bara 42 kort i denna lek än så länge och det bli upp till dig vad du vill komplettera med. Du kan ta kort som du redan har och fylla på med upp till 60 kort eller så kan du välja några kort som jag kommer att nämna i slutet av denna blogg. Så först går vi igenom grundkorten:

Attacken

Grundidén med leken är att använda Joltiks attack Night Marsch som ger 20 skada för varje Pokémon med Night Marsch som ligger i kasthögen. De andra två som har Night Marsch är Pumpkaboo och Lampent. Pumpkaboo går också att använda som attackerare, men Lampent är en Steg 1-Pokémon och vi har inte Basic Pokémonen till den, så den är bara till för att kasta i kasthögen så fort som möjligt! Dessa tre kort är billiga att köpa, men sedan är då frågan vad man lägger till för andra kort och hur får man dessa Pokémon så fort som möjligt till kasthögen?

TrainerBattle Compressor

Det är nu trainerkorten kommer in. Vilka trainerkort finns det som låter dig kasta dina kort i kasthögen? Det bästa kortet är Battle Compressor som låter dig leta upp 3 kort från din draghög och lägga dem direkt i kasthögen! Sedan kan du använda Ultra Ball för att få kasta 2 kort från handen samt leta upp en valfri Pokémon från din draghög. Sedan har vi Professor Sycamore som låter dig kasta hela handen i kasthögen och dra 7 nya kort. Professor Sycamore är mer eller mindre ett standardkort i de flesta lekar. Ett kort som hjälper dig att få upp energier (men tyvärr inte Special Energy som Double Colorless Energy är) är Professor’s Letter som låter dig leta upp 2 Basic Energy.

Ett Stadion-kort som hjälper till med Pumpkaboos Night Marsch-attack är Dimension Valley. Den gör så att Pumpkaboos Nigh Marsch-attack kostar en energi mindre.

Energier

De viktigaste energikortet till denna lek är Double Colorless Energy, som ger dig 2 färglösa energier på ett kort. Du kompletterar sedan med några andra energier, förslagsvis Psychic för att kunna spela Pumpkaboos attack Ram i börja av spelet, men även för att kunna lägga en Psychic som den tredje energien på Pumpkaboos Night Marsch-attack, om du inte har fått ut Stadion-kortet Dimension Valley.

Sedan blir det svårare, men här kommer då några olika förslag. Först de billiga korten och sedan några dyrare.

Kompletteringar:

Escape Rope (4 kr) Båda byter sina aktiva Pokémon mot en på bänk.

Trainers Mail (5 kr) Du får titta på de 4 översta korten och ta ett Trainer-kort om det finns.

Teammates (5 kr) Du får leta upp 2 kort ur draghögen om din Pokémon blev utslagen förra turen. Bra för att få de kort du behöver.

Steven (5 kr) Du får leta upp ett Supporter och ett Basic Energy.

Professor Birch Observation (10 kr) Singla slant. Om du får huvud så får du dra 7 kort, annars får du dra 4.

Lysander (20 kr) Byt motståndarens aktiva Pokémon mot en på bänken. Bra att ta till om motståndarens Pokémon är för stark eller om det finns en Pokémon på bänken som inte har energier, så att motståndaren inte kan använda den på ett tag eller som du kan slå ut fort!

Muscle Band (45 kr) Ger din Pokémon 20 till i attack.

VS Seeker (65 kr) Du får leta upp ett Supporter från din kasthög.

Shaymin-EX (400 kr!) När du spelar ut Shaymin-EX får du dra kort tills du har 6 på handen. Inte ett kort för lågbudgetleken, men lyckas man få den i ett Boosterpack så kan den användas i nästan alla lekar!

Om inte vi har kortet inne, så kan du leta dels på Troll and Toad i USA eller på Pokémon Card Market och 60 Card i Europa efter korten.

Lycka till med samlandet och spelandet!

You gotta catch ’em all!Ash_BW

 

3 kommentarer på “Night Marsch – Lågbudgetlek. Giltig efter 1 sep 2015

  1. Vet du/ni hur det funkar att beställa från troll & toad eller 60 Card till Åland? Vad gäller tull och frakt osv?

    Tackar för alla tips om lekbygge! Mycket bra för nybörjare 🙂

    1. Har just en beställning från Troll and toad som är på ingående, så vi får se hur den kommer att hanteras, så i nuläget vet jag inte vad tullen kommer att säga. Kom gärna in till biblioteket på lördag vid 11, så kan du få bli uppdaterad och även spela lite!

      1. Okej, tack! Tyvärr är jag bortrest på lördag. Men följer med via nätet om ni uppdaterar något där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *