Night Striker mot Burning Spark 5-0

Pokemonklubben har testat de två Teamdeck i BREAKtrough expansionen och början på testet visar ett klart jämnt resultat (eller ojämnt, beroende på hur man ser det!).Raichu Breaktrough

De två temalekarna heter Night Striker och Burning Spark. Huvudfigur i Burning Spark är Pikachus utveckling Raichu som har ett väldigt grymt och snyggt kort, som ni kan se här bredvid! I Night Striker så är det Noivern som spelar huvudrollen och det märks när man spelar.

Som ni redan förstått på rubriken, så av 5 spelade matcher så vann den som spelade med Night Striker och vi bytte lekar mellan gångerna. Jag tycker att det tyder på att dessa lekar inte väger upp varandra, tyvärr.

Tänkte fotsätta här och berätta mer om lekarnas uppbyggnad och en slutlig kort analys, så att ni lättare kan välja den lek som passar er!

Burning Spark

Burning Spark verkar vara förlorarleken,  men jag tycker den vinner på grymmast bild! Raichu ser verkligen ut att vara på stridshumör! Vi lyckades inte någon av oss få upp honom som aktiv pokémon och hans första attack är ju avsedd för EX och någon sådan finns inte i motståndarleken Night Striker. Det andra starka kortet i leken är Steg 2 Pokémonen Magnezone, men vi hann aldrig utveckla den innan vi hade förlorat. Magnezones attack Thunder Blast skulle ha varit bra med 100 i skada för 3 energier och dess Förmåga (Ability) Magnetic Circuit som ger dig möjlighet att spela ut så många blixenergier från din hand som du vill på din tur, hade också behövts, men vi kom som sagt aldrig så långt!

De Pokémon i Burning Spark som går fort att skapa skada med är Pikachu, Dedenne och Cyndaquil som ger 10 i skada för en energi och det finns 7 sådana kort i leken. Sedan finns Panseare med den nyckfullare attacken Fury Swipes, som ger 10 i skada för varje huvud (head) på tre slantsinglingar (flip). Jag lyckades med konststycket att få ge 0 i skada! De resterande Pokémonen behöver fler energier för att ge skada och detta visade sig svårt att få till i spelet.

Om du vill se vilka kort som finns i leken kan du titta in hos Bulbapedia här!

Night StrikerNoivern Breaktrough

Vinnarkortleken i spel verkar vara Night Striker, men den har inte något så coolt kort som Raichu! Däremot så har Night Striker det starka kortet Noivern som har attacken Air Slash som ger 120 i skada! Visserligen får du kasta en energi, men det finns gott om energier i Night Striker-leken, så det har inte gjort oss något. Gengar som är Night Strikers Steg 2 Pokémon är ruskigt bra mot starka Pokémon genom att den slår ut en Pokémon, om den attakerade Pokémonen har 30 i skada för bara två energier. Tyvärr kom vi aldrig så långt i spelet, så att vi kunde använda Gengar. Däremot kom Zoroark till användning som är en Steg 1 Pokémon. För två energier slår den med 30 i skada för varje Pokémon som motståndaren har på Bänken.

Night Striker har 6 stycken Pokémonkort som snabbt kan ge skada och det är Noibat och Misdreavus som delar på dessa kort. Det är en mindre än i Burning Spark, men det gör tydligen inget! Sedan finns också Gastly som för en energi ger Förgiftning (Poison) och Sömn (Sleep) om man får Huvud.

Om du vill se vilka fler kort som finns med i leken kan du titta in hos Bulbapedia här!

Tränarkort (Trainer)

När det gäller Tränarkort (Trainer), så är lekarna väldigt lika, men Night Striker har 2 st Tierno mot en i Burning Spark och istället har Burning Spark fått Super Rod. Super Rod ger dig möjlighet att blanda in Basic Pokémon och energikort från din kasthög till din lek, men spelet ger inte möjlighet att använda detta kort särskilt ofta, så detta kort är i alla fall ett minus för Burning Spark. De andra tränarkorten använde vi dock så ofta vi kunde och de hjälpte oss oftast frammåt i spelet.

Summering

Burning Spark och Night Striker är väldigt lika uppbygda, så de borde vara jämna vid spel mot varandra, men helt uppenbart så visar i alla fall vårt resultat att Night Striker är starkare. Det som har visat sig i spel är att med Night Striker så får man ganska snabbt upp de två Steg 1 Pokémonen och särskilt Noivern sopar banan med sin attack Air Slash. Genom att den ger 120 i skada så finns det ingen i Burning Spark som står kvar efter en attack. Jo, Magnezone med 140 i HP, men man hinner inte få ut den i spel. Om däremot Raichu anfaller eller någon av de andra Steg 1 Pokémonen som Braixen, Stunfisk och Magneton som finns i Burning Spark, så ger de bara mellan 70 och 80 i skada och då står Noivern och Zoroark med sina 100 HP kvar för en ny attack nästa runda. Den ända som kan rå på Noivern och Zoroark är Dodrio med max skada 120, men då måste du lyckas få huvud 3 gånger!

Har du egna erfarenheter av dessa lekar så skriv gärna en rad i kommentarerna!

Oavsett så…

You gotta catch ’em all!Breaktrough

PS. Spelad en match till mot en nybörjare och åkte på storstryk med Burning Spark, så 6-0!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *