Vespiquen – Lågbudgetlek. Giltig efter 15 sep 2015

En ny lågbudgetlek har dykt upp på nätet, så här kommer mina tankar kring Vespiquen-leken! Vespiquen lågbudgetlek

Genom att Vespiquens attack blir starkare ju fler Pokémon du har i kasthögen, så liknar leken Night Marsch, men här har vi en starkare attackerare genom att Vespiquen har 90 HP mot Joltic i Night Marsch-leken som bara har 30 HP. Men för att få lite kraft bakom attacken, så måste vi ha Pokémons att kasta och Trainer-kort som ser till så att vi får kasta! Den är också något mer komplicerad att spela, för det finns några till finesser i den, men nu tittar vi på spellistan:

Vespiquen Pris i kr Antal kort Kostnad i kr
       
Pokémon      
Combee 2 4 8
Vespiquen 7 4 28
Unkown 10 4 40
Eewee 2 4 8
Jolted 2 3 6
Flareon 2 3 6
       
Trainer      
Battle Compressor 35 4 140
Professor Sycamore 15 4 60
Lysandre 20 2 40
Ultra Ball 10 4 40
Blacksmith 10 1 10
Trainers Mail 5 3 15
Faded Town 4 2 8
Sacred Ash 10 1 10
       
Energier      
Double Colorless Energy 10 4 40
Fire Energy 5 4 20
       
Summa   51 479

Åter igen har jag lämnat ett utrymme för egna kort genom att denna spellista bara innehåller 51 kort. Något att notera sedan jag gjorde Night Marsch-leken, så har priserna ökat på en del kort. Tex så kostade Battle Compressor bara 15 kr, men nu 35 kr och Ultra Ball kostade 4 kr, men nu 10 kr! Så priserna varierar helt beroende på hur populära de är att spela med.

Attacken

Det är egentligen bara Vespiquen som används som attackerare. Vespiquens attack Bee Revenge gör 10 mer i Unownskada för varje Pokémon som ligger i din kasthög, så här gäller det att kunna kasta kort. De andra Pokémonkorten finns till för att kastas, men också för att göra Vespiquen starkare mot vissa Pokémontyper. Om vi börjar med Unown så är det en Pokémon som ska kastas, men med en finess. När du har Unown på Bänken, så gör dess Abillity att du när som helst kan lägga den i kasthögen. Om du gör det, så får du dra ett extra kort! Så du skapar 10 mer i skada för din attack plus att du får dra ett extra kort! Sedan tillsammans med Ultra Ball kan du kasta 2 Pokémon som du har på handen (20 mer i skada för attacken) och sedan söka upp en Unown, lägga den på Bänken och sedan direkt kasta den (10 skada till på attacken) plus att du får dra ett kort! Så i ett drag har du skapat 30 mer i skada till din Vespiquen!

Jolted och Flareon finns med för att kunna kastas, men också för att du ska kunna ändra Vespiquins Pokémontyp. Detta för att kunna slå mot starkare Pokémon som har Svaghet (Weakness) mot Blixt (Lightning) och Eld (Fire), tex Mega Rayquaza-EX och Aegislash-EX. Sedan har du en fördel till med att kunna ändra Vespiquens Pokémontyp och det är för att kunna använda Blacksmith.

Trainer

Först och främst har vi tre kort som låter oss kasta Pokémonkort i kasthögen och det är Battle Compressor som ger oss möjlighet att söka upp tre valfria kort och lägga i kasthögen och sedan Professor Sycamore som låter oss kasta hela handen och dra 7 nya kort och sist Ultra Ball som säger att vi får leta upp en valfri Pokémon mot att vi kastar 2 kort från handen och där har vi också finessen med Unown! 

Sedan har vi några andra hjälpkort och vi börjar med Lysandre som kan komma till hjälp när du behöver byta Blacksmithmotståndarens aktiva Pokémon mot en på Bänken. Bra att ta till om motståndarens Pokémon är för stark eller om det finns en Pokémon på bänken som inte har energier, så att motståndaren inte kan använda den på ett tag eller som du kan slå ut fort! Trainser Mail använder du när du behöver få tag i ett Trainerkort, däremot Sacred Ash kan ju tyckas lite udda genom att det tar bort Pokémonkort från din kasthög, kortet säger att du får ta 5 Pokémon från din kasthög och blanda in i din lek, men det kan ge dig en fördel genom att du kan våga kasta tex Vespiquen tidigt i spelet och veta att du kan få tillbaka kortet senare! Det ger dig en möjlighet till en aggressivare start! Faded Town är bra mot Mega Pokémon, där den ger 20 i skada för varje tur, men också bra att ha för att kunna få undan andra Stadionkort som är till din nackdel. Sist så har vi Blacksmith som arbetar tillsammans med Flareon. När du har gjort Vespiquen till en Eldpokémon kan du använda Blacksmith för att lägga till 2 eldenergier och här finns en kombination med Battle Compressor och det är att du kastar 2 eldenergier, som du sedan får ta upp med Blacksmith! Genom detta så får du en möjlighet till att få igång Vespiquens Bee Revenge-attack!

Energier

Genom att Vespiquens attack bara behöver 2 valfria energier så är Double Colorless Energy ett givet kort. Sedan är frågan hur många Eld (Fire) man vill spela, men 3 är väl ett minimum.

Kompletteringar

Beroende på vad du tror dig spela mot för andra lekar så kan Vaporeon vara ett alternativ om du tror att det kommer att finnas med starka Pokémon som har Weakness mot vatten. Just nu finns det inga riktigt bra sådana Pokémon, så den rekommenderas att inte användas i en elit-lek, men vad dina motspelare i din lokala liga spelar, är det bra du som vet!

Sedan finns det några andra kort som du kan lägga till om du vill:

Escape Rope (4 kr) Båda byter sina aktiva Pokémon mot en på bänk.

Teammates (5 kr) Du får leta upp 2 kort ur draghögen om din Pokémon blev utslagen förra turen. Bra för att få de kort du behöver.

Steven (5 kr) Du får leta upp ett Supporter och ett Basic Energy.

Muscle Band (45 kr) Ger din Pokémon 20 till i attack.

VS Seeker (65 kr) Du får leta upp ett Supporter från din kasthög och detta kort kan du använda i kombination med Battle Compressor, genom att du först kan kasta Blacksmith och sedan ta upp det med VS Seeker!

Om inte vi har kortet inne, så kan du leta dels på Troll and Toad i USA eller på Pokémon Card Market och 60 Cards i Europa efter korten.

Lycka till med samlandet och spelandet!

You gotta catch ‘em all!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *