Xernas – Lågbudgetlek giltig efter 1 sep 2016.

Xerneas - 107/162 - Holo RareEfter ett sommaruppehåll så är det dags att titta framåt mot höstens spel och då särskilt efter rotationen i Standard. Läs mer om rotationen i blogginlägget Standard formatet 2017.

Det verkar redan nu som om vi har fått en väldigt stark lågbudgetlek som kan slå med 310 i skada! På bloggsidor om Pokémon sägs att denna lek kommer att bli vanlig dels genom att den är billig att bygga och dels kan slå med så mycket skada och den har en enkel strategi. Det handlar om Xernas med sin attack Rainbow Force som först ger 10 i skada och sedan 30 skada till för varje olika typ av pokémon som du har på bänk! Så vi börjar med att titta på en leklistan som ser ut så här:

Xernas Antal kort Pris i kr Kostnad i  kr
Pokémon
Xernas 4 25 100
Hawlucha 1 3 3
Pawniard 1 3 3
Carbink 1 4 4
Vulpix 1 5 5
Ninetales 1 6 6
Galventula 1 4 4
Joltik 1 3 3
Bisharp 1 5 5
Mew 1 18 18
Slowpoke 1 3 3
Trainer
Town Map 1 3 3
Ultra Ball 4 18 72
Evosoda 2 6 12
Prof Sycamore 4 18 72
N 1 30 30
Teammates 2 8 16
Lysandre 2 10 20
Super Rod 2 1 2
Pokemon Ranger 1 5 5
Level Ball 1 8 8
Wally 3 8 24
Sky Field 4 10 40
Brigette 2 10 20
Energier
Fairy Energy 7 6 42
Double Colorless Energy 4 10 40
Totalt 54 560

I mitt förslag finns 54 kort med så det finns plats för egna kompletteringar.

Attacken

Xernas attack Rainbow Force ger alltså 30 mer i skada för varje typ av Pokémon som du har på bänk, så här gäller det att få ut olika sorters Pokémon på bänk så fort som möjligt. Det som gör detta lättare är att det finns Pokémon som har två olika typer och det är Galventula och Bisharp, så med dessa två på bänk så har du 4 olika typer och 120 i skada! Om du inte skulle ha just dessa så finns också Azumarill och Volcarona. Ett litet krångel med dessa är att alla är Steg 1:or vilket gör att du måste utveckla innan du kan slå med full kraft. Så att ha så många olika basic Pokémons i leken gör att du i alla fall kan få en god start.

Trainer

För att backa upp din attack måste du alltså få ut så många basic Pokémons på bänk som möjligt och sedan snabbt utveckla de som behövs till Steg 1:or. För attt få ut dem på bänk använder du kort som Ultra Ball (kasta två kort och leta upp en Pokémon i din lek), Level Ball (leta upp en Pokémon som har mindre än 90 i HP i din lek), Teammates (om din Pokémon slås ut får du leta upp 2 valfria kort i din lek) och Brigette (leta upp 3 Pokémon i din lek och lägg dem på din bänk). Tänk på att Brigette inte fungerar om du inte har plats på din bänk. Skulle du ha 3 stycken ute så finns det inte plats för de 3 nya, genom att man inte får ha mer än 5 Pokémon på bänk. Ett sätt att få fler platser på sin bänk är att använda Stadiumkortet Sky Field som gör att du får ha upp till 8 Pokémon på din bänk och det är med detta kort som du kan komma upp i över 300 i skada med din attack!

Evosoda (leta upp en Pokémon i din lek som utvecklas från en av dina Pokémon och lägg den på din Pokémon) och Wally (samma som Evosoda men du får använda den på din första tur eller på samma tur som din Pokémon kom ut) hjälper dig att få ut din Steg 1:a. Sedan kan du använda Professor Sycamore (kasta din hand och dra 7 nya kort) och N (blanda in dina kort i din lek och dra så många nya kort som du har priskort) för att få tag i bättre kort och även Teammates som jag nämnt tidigare. För att få tag i utslagna Pokémons och förlorade energier så använder du Super Rod som låter dig ta upp 3 basic energier eller Pokémons i valfri blandning.

Energier

Attacken kostar en älvenergi (Fairy) och två färglösa (Colorless) och här har du hjälp av Double Colorless Energy som ger dig två färglösa energier med ett kort. Du använder Super Rod för att få tag i de du har förlorat. Testa dig fram hur många basic energier du behöver men här är ett förslag på 7 stycken att börja med.

Kompletteringar

Jag har sett denna lek med 2 till 4 VS Seeker (leta upp en Suporter i din kasthög) men den kostar nu runt 150 kr så för en budgetlek är det inget alternativ, men råkar du ha några så lägg i dem i leken!

En Pokémon som finns med i nästa alla lekar är Octillery vars förmåga (Ability) är att du får dra kort tills du har 5 kort på handen. Detta kan hjälpa dig att få ett flöde i spelet och få chansen att få tag i de kort du behöver. Man behöver dock två stycken för att kunna vara säker på att man får upp den och de kostar 150 kr de också plus att du behöver basic Pokémonen Remoraid genom att Octillery är en Steg 1:a och den kostar visserligen bara 3 kr, men du måsta i alla fall ha tag i den.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *