BREAKtrough – PreRelease på Dragon’s Lair!

En rapport från PreReleasen av BREAKtrough på Dragon’s Lair i Stockholm! Jag kommer först att förklara vad PreRelease är för något och sedan berätta om min egen insats i min första turnering!

PreRelease

En PreRelease-turnering ger dig möjlighet att få tillgång till och även spela med ett nytt set, innan det kommer ut för försäljning i butik. Det är även ett roligt och enkelt sätt att komma ingång med sitt Pokémon TCG spel och att få vara med i en turnering.

För 250 kr så får du 6 stycken boosterpacks. När turneringen börjar har du 30 minuter på dig att sätta ihop en lek av dina 6 boosterpack. Leken ska innehålla 40 kort och de energier du behöver får du låna av arrangören. Du får ha med hur många kort av samma sort som du vill, men det är svårt att till och med få ihop 3 kort med bara 6 boosterpack, så den regeln är nästan överflödig men den finns.

När 30 minuter har gått lottas det vilka som ska spela mot varandra. Spelreglerna är de vanliga, förutom att man kör med 4 priskort istället för de vanliga 6. Man spelar 4 omgånger och speltiden är 20 minuter. Oftast är dock matcherna avgjorda på kortare tid och man spelar en match mot varje motståndare. I andra turneringar så är det vanligt med bäst av tre matcher.

Vanligvis utses ingen vinnare av turnerigen, genom att det är så boeroende på vilka kort man får i sina boosterpacks. Har man otur, så får man inga bra spelbara kombinationer bland sina kort, men är man kunnig i spelet och snabb ser vilka kort som kan ge fördelar i spelet, så kommer man längre.

Efter turneringen får man två boosterpacks till och ett promo-kort. Promo-korten kan man inte få tag i på annan sätt än genom olika Pokémon TCG-arrangemang.

Korten från ett nytt set är sedan spelbara i Pokémon TCG sammanhang 3 veckor efter datumet de släpptes, så för BREAKtrough, som släpps 4 november, blir de spelbara efter 25:e november.

Hur gick det för mig på min första PreRelease?

Jo, ganska bra! Tre av fyra vunna matcher!

Ur mina 6 boosterpacks fick jag ihop 4 stycken Steg 1 Pokémon där jag också hade Basic Pokémon, vilket gjorde att jag kunde använda dessa. Det var M Glalie EX, Gogoat, Ursaring och Staravia. Jag letade sedan efter Pokémon som hade en attack som gick och använda med vilken energi som helst där dök Magnemite upp, men jag bestämde jag mig för att spela Gräs, Vatten och Färglöst. Jag hade också fått en Rainbow Energy, vilket skulle visa sig hjälpa mig i mitt spel!

Jag fick aldrig använda min Glalie EX i turneringen, men i min första match lyckades jag få övertaget med min Ursaring. Ursaring har attacken Drag Off som ger dig möjlighet att byta ut motståndarens aktiva Pokémon mot en på Bänken och den nya aktiva Pokémonen får 50 i skada! Ganska raskt fick min motståndare slut på Pokémon och jag vann min första match!

Efter ny lottning och ny motståndare fick jag upp Gogoat och efter lite trixande med Gogoats två attacker och Rainbow Energy, lyckades jag få min motståndare att få brist på Pokémon igen och en ny vinst.

I turneringen fungerar lottningen så att man möter de som har lyckats lika bra som en själv och på så sätt blir det svårare i nästa omgång, om du har vunnit i den förra. Så i omgång tre fick jag mer motstånd, men tyvärr fick min motståndare brist på Pokémon (han hade 6 energier på handen!), så med hjälp av Ursaring igen lyckades jag slå ut hans Pokémon och vinna matchen.Parallel City

Nu fick jag möta han som ingen slog under hela turneringen och inte i det frivilliga efterspelet heller. Han hade Quilladin, vilken gör 40 i skada för varje Head och man får flippa fyra gånger! Jag bjöd även på lite skada, genom att tolka Stadiumkortet Parallel City fel! Det ger tex den som har Gräspokémon 20 mindre i attack, om man vänder kortet åt rätt håll! Jag trodde att det stod att man fick 20 mer i attack och vände den mot mig så klart! Denna miss gjorde troligen bara att jag förlorade lite tidigare, än vad jag gjorde, för det skulle inte ha räddat mig. Han slog raskt undan mina Pokémon och fick sina priskort och jag hade förlorat!

De starkaste Pokémonen under turneringen var ovan nämnda Quilladin och Ursaring, men det fanns en Gräspokémon till som visade framfötterna och det var Pinsir som har attacken Heavy Suplex som ger 40 i skada plus 20 till för varje energi i motståndarens Retrettkostnad! Tränarkortet Bridgette som ger dig möjlighet att söka upp en Basic EX eller 3 Basic Pokémon gav spelare fördel i denna turnering. Giovanni’s Plans med möjligheten att välja mellan att dra 5 kort eller att alla ens Pokémon ger 20 mer i skada till slutet av sin tur kommer nog också att används i framtida lekar.

Själv fick jag med mig M Mewtwo EX och Promo-kortet Chesnaught hem och en erfarenhet rikare!

M Mewtwo EXPROMO PreReleaseStor tack till Heidi Housten som arrangerade och till Daniel som jag fick sleeves av, så att inte mina Glalie EX och M Glalie EX blev förstörda på en gång!

Nästa set kommer ut någon gång i början av februari 2016 och jag tycker att du då ska ta chansen att vara med i en PreRelease-turnering! Det är roligt och du får med dig en hel del kort och nya erfarenheter!

I catched some new ones!PreRelease

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *