Evolution – Det sista setet i XY!

Evolution kom ut den 3 november och är spelbart på turneringar efter den 18 november och det är det sista setet i XY-serien. Nästa set som kommer ut i början av februari är början på en ny serie som kommer att heta Sun and Moon. Evolution är en hyllning till det första set som kom ut i Pokémon TCG för 20 år sedan så kortens design och de Pokémon som är med, är hämtade från detta första set. De har gjort om lite och givit en del Pokémon mer HP tex men mest är det som det var första gången.

Detta inlägg blir en presentation av några kort som kan bli intressant i spel framöver.

Evolutions Trainercards

Jag börjar med mina favoritkort som är Trainers (Tränarkorten) men där finns det bara ett nytt som kan bli något i spel och det är Brock’s Grit. De andra finns redan som tex Switch, Pokedex och Revive och kort som Here Comes Team Rocket och Professor Oak’s hint finns det redan andra kort som ger ett bättre resultat som Professor Sycamore och Town Map.

Brock's Grit

Brock’s Grit
En Supporter, som du alltså bara får spela en av under din tur, som ger dig möjligheten att blanda in 6 stycken i vilken kombination som helst av Pokémons och Basic Energier tillbaka i din lek igen. Det finns ett Item-kort som heter Super Rod där du bara får välja 3 kort istället som här 6 kort, så detta är en förbättring. Men att tänka på är att det är ett Supporter och du får bara spela en Supporter under din tur men har du VS Seeker (ta upp en Supporter ur kasthögen till din hand) till hands i leken, så kan du med hjälp av den få upp dina Supporters ur kasthögen och spela dem igen! Att tänka på är att inte ha för många av Brock’s Grit, för det är svårt att komma upp i fler än 12 kastade Pokémons eller energier under en match utan att redan ha förlorat…

Pokémons i Evolution

Detta sista set i XY är inte det starkaste när det gäller Pokémons, men det finns några som kan bli intressanta. Sedan vet man aldrig vad som dyker upp senare. Helt plötsligt är det ett nytt kort som blir en bra kombo med ett gammalt kort som man inte kunde förutse, men det är ju det som är tjusningen med Pokémon TCG. Beedrill har jag redan skrivit om i förra bloggen om Budgetleker som du kan läsa mer om här!

 

Rattata och Raticate
RattataHär finns den starkaste linjen i detta set enligt flera. Rattata kan med sin RaticateAbility (förmåga) Mischivous Fang få bort motståndarens Toolcards som tex Float Stone och Fighting Furu Belt och det är det ända kort som kan det i Standard just nu. Raticate har sedan attacken Crunch som visserligen bara ger 10 i skada men den tar samtidigt bort en energi från motståndarens aktiva Pokémon och utan energier så är det svårt att attackera! Om man sedan har lyckats ta bort Specialenergier som tex Double Colorless Energy som många spelar med, så ger nästa attack Shadowy Bite 60 i skada för varje Specialenergi som motståndaren har i sin kasthög!

 

Dragonite EXhttps://i1.wp.com/www.60cards.net/media/cards/m_4696.jpg?resize=185%2C259
Dragonite EX har förmågan Pull Up som gör att du kan ta upp två Basic Pokémon från din kasthög till din hand när du spelar ut Dragonite EX på Bänken. Detta är väldigt bra när du tex har fått din bästa Pokémon utslagen innan du hann ladda upp den i början av spelet. Eller när du har tvingats spela en Professor Sycamore i början av matchen för att få en bättre hand, men att någon av dina Pokémons som du behöver senare i spelet var tvungna att kastas samtidigt.

 

Starmie
Starmie är en Steg 1:a som har förmågan Space Beacon och den låter dig kasta ett kort från handen och ta upp två Basic energier från din kasthög. Om man kör en lågbudgetlek som tex Vespiquen (se blogg här) kan man använda kortet för att kunna kasta Pokemons i kasthögen. Du har även möjligheten att ta upp två energier och sedan spela Ultra Ball och då kasta dess energier som du tagit upp och då har du helt plötsligt spelat en Ultra Ball och bara kastat ett kort! Det finns fler kombos med Starmie så tex kan du använda M Sceptile EX och där få kort till handen som hjälper den att bli av med all sin skada och få tillbaka de energier som den behövde för att retirera!

 

Starmie BREAK
Här av vi ett kort som kan ge 100 i skada för bara en vattenenergi! Men det finns så klar en hake och det är att den bara kan ge det till en annan BREAK-pokémon, men till https://i0.wp.com/www.60cards.net/media/cards/m_4776.jpg?resize=260%2C184VARJE av motståndarens PokémonBREAK! Alltså även de på Bänken, så har man otur och har flera BREAK på Bänken, så på två turer kan man ha flera av sina Pokémons utslagna! Sedan får man se upp om man spelar en eldlek för de flesta eldpokémon har svaghet mot vatten, vilket gör att det skulle bli 200 i skada på en gång om du har utvecklad dem till BREAK som tex Pyroar och Ninetales. Så där har vi nästa kort jag tänkte nämna nämligen

 

NinetalesNinetales
Här har vi en Steg 1 Pokémon som med sin attack Lure kan låsa motståndarens aktiva Pokémon, så att den inte kan retirera och det fina med det hela är att du får välja vilken från Bänken som du vill låsa fast! Detta genom att attacken först låter dig byta motståndarens aktiva Pokémon med en på Bänken. Motståndaren kan komma undan med att spela Switch eller Escape Rope, men med Vileplume på Bänken så får inte motståndaren spela några Itemcards vilket Switch och Escape Rope är. En mycket intressant kombination!

 

Clefairy
Här har vi en mycket svag pokémon på 40 HP, men för 3 färglösa energier så kan den använda vilken av motståndarens attacker den vill med Metronome! Men den är också en Basic  Pokémon vilket gör att den kan använda Fighting Furu Belt som ger den 40 mer i HP och även 10 mer i attack. 3 färglösa energier är en Double Colorless Energy och en till energi som du kan få dit med en Max Elexir som ger dig möjligheten att titta på de 6 översta korten och sedan välja en Basic energi som du hittar där och sätta den på en Basic Pokémon på din Bänk. Laddad och klar för att slå en M Rayquasa EX eller en Geratina EX!Ash_BW

 

 

Det var detta för denna gång och kom ihåg:

You gotta catch ‘em all!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *