Fates Collide – XY 10 med nya kort!

Våren har varit full med turneringar, nya erfarenheter och arbete med att få igång en Liga på Åland, men nu har Fates Collide det nya setet i XY-serien kommit ut något försenat. Setet skulle komma ut den 4 maj, men nu den 13 maj verkar det som om butikerna har fått sina leveranser och jag har tid att titta lite närmare på de nya korten!

Vilka kort pratas det om i Fates Collide XY 10?

Om vi börjar med mina favoritkort, alltså Tränarkort (Trainers), så kommer det ut en hel del nya, men också några nytryck av gamla godingar. Som nytryck och som inte har försvunnit ur Standard ännu så finns tex Ultra Ball (kasta två kort och du får leta upp en valfri Pokémon ur din lek), Shauna (blanda in din hand i din lek och dra 5 nya kort) som konkurerar med Professor Birch om att vara det bästa sättet att få en ny hand utan att behöva kasta den och Pokémon Fan Club (leta upp två Basic Pokémon ur din lek).N

Men sedan kommer en gammal goding tillbaka som jag nämnde och det är N, som varit borta sedan rotationen av Standard i september förra året. Detta kort anses som ett av de bättre Supporter som finns. N säger att du och din motståndare ska blanda in era händer i leken och sedan dra så många nya kort som du har priskort kvar. Ett kort som går att använda när du tex ligger under och motståndaren har tagit många av sina priskort, vilket göra att han eller hon får dra få kort och du får dra fler! Du kan också förstör för motståndaren om du tror att den sitter med bra kort på handen och du inte har haft samma tur (eller skicklighet).

Ett kort som kan bli intressanta är Random Receiver (visa kort från din lek tills du hittar ett Supporter som du får ta upp på hand och blanda in de dragna korten i leken igen) men den har konkurrens från Trainers Mail (dra 4 kort och ta upp en Trainer och blanda in de andra korten i leken igen) och Skyla (leta upp ett Supporter ur din lek). Traners Mail är också ett Föremål (Item) så du får spela flera under din tur medan Skyla är ett Supporter som du bara får spela ett av, så där har Random Receiver en fördel, men med Trainers Mail får du även ta upp Supporter, så det är ett bättre kort, men har du inte det så kan Random Recevier vara ett bra alternativ.

BREAK-kort

Nu verkar det också som att intresset för BREAK-kort (det nya sättet att utveckla sina Pokémons) har ökat. Flera BREAK-kort diskuteras och det är tex Carbink (som kan ge två Slag (Fighting) energier till en av dina Pokémon), Bronzong som med Metal Rain för två energier ger 30 i skada för varje Metallenergi du kastar till motståndarens valfria Pokémon och Lugia som för 4 färglösa energier  ger 150 i skada men du måste kasta 2 energier, men med Double Colorless Energi så är det bara två energikort. Om dessa kort kommer att vara bra får vi se i en snar framtid!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *