Stadsmästerkap på Åland!

Hej igen ! Stefan Lomner här och jag tänkte rapportera lite från ett Stadsmsäterskap i Expanded på Åland.

Stadsmästerskapet på Åland som arrangerades av Pokémonklubben Åland med hjälp av Pokémonprofessorn Heidi Housten. Ett stort tack till Heidi för att hon togs sig ut till oss på Åland och fixade ett roligt och spännande Stadsmästerskap!

Stadsmästerkap på Åland
Alla deltagarna med sina favoritkort!

I Juniors med 8 spelare och Seniors med 4 spelare var det bara spelare från Åland, men i Masters fick vi sällskap av 3 st stockholmare och det gjorde att vi var 8 i Masters! Genom att dessa tre tog de tre förstaplatserna kändes det lite synd att jag som knep fjärdeplatsen inte fick möjlighet att möte någon av dem. I lottningen så slogs Masters ihop med Seniors och därför blev lottningen så att vi i Masters fick möta yngre spelare och däribland fick jag möta min son och vi har ju spelat många gånger mot varandra, så just den matchen gav ingen ny erfarenhet som jag hade hoppats på att en match mot någon man inte kände kunde ha gjort. Min son slog mig och bland annat det gav honom förstaplatsen i Seniors av 4 spelare.

Vi spelade bästa av 3 matcher i varje rond, så varje rond tog en timme och det bliv 3 ronder innan dagen var slut. Enligt de erfarna så är detta att spela bäst av 3 mer rättvist, genom att en dålig hand en match kan kompenseras med fler matcher, men jag tycker att det var synd för om vi hade spelat bästa av 1 match, så hade vi fått möjlighet att möte fler spelare. Så för oss nybörjare på Åland hade detta gett oss mer erfarenhet av andra lekar och att möta fler spelare som vi inte kände i Masters. Men nu vet vi i alla fall hur detta fungerar och att spela 3 matcher mot samma spelare under en timmer är klart krävande!

Så hur gick det då och vad spelade jag?Joltik

Jag har ju på denna sida bloggat om lågbudgetlekar och jag började att skriva om Night March, så det är den leken jag började mitt spel med. Jag har den kvar, men nu har jag lagt till Vespiquen i leken för det var de korten jag hade tillgång till och det hade varit roligt att få testa den mot de erfarnare stockholmarna, men så blev det tyvärr inte.

Rond 1
Här fick jag möta en klubbkamrat som är helt ny i spelet och han hade inte fått ihop sin lek riktigt, för han har mest äldre kort (trots att vi spelade Expanded) sedan ett tidigare samlande, så Joltic marscherade rask över hans pokémons, så det blev två matcher med vinst.

Rond 2
Nu fick jag möta min son som sagt var och han spelar då i Seniors. Han spelade en Wischcash-lek och utnyttjar Amnesia för att hindra motståndare att anfall med sin bästa attack och sedan kastar han Watershuriken på en och med Greninja, samt att Greninja har attacken Mist Slash med 50 i skada för 1 vattenenergi och detta är inte bra för mina svaga Pokémons i min lek,så han hindrade mig från att använda Night march och Bee Revenge effektivt. Jag lyckades retirera några gånger och slog ganska hårt i slutet, men han tog första matchen, jag tog den andra och i tredje lyckades att slå ut mig på bänk och tog det sista priskortet.

Rond 3
Åter igen fick jag möta en klubbkamrat som ävan han spelar i Seniors. Han gav mig huvudbry genom att spela Mewtwo EX med attackerna Shatter Shot och Damage Change. Jag förlorade första matchen genom att jag inte kom på hur jag skulle hantera hans Mewtwo, som bara åt upp mina Pokémons, men i de andra två matcherna fick jag grepp på honom. Jag fick helt enkelt vänta på att anfalla honom tills jag hade så många Night March-pokémon i min kasthög så jag kunde slå honom med 180 i skada och kunde få bort honom med en attack. Detta underlättades av att Mewtwo EX är svag mot Psychic

Vad spelade vinnarna?

Jag har fått ta del av stockholmarnas leklistor (trots att de faktiskt är officiella först två månader efter en turnering), så tack till Carl, Tobias och David för er vilja att dela med er av er kunskap!Accelgor

Så Carl spelare en lek med Accelgor och den tog honom till en förstplats. En rolig variant som gör att han kan slå med en Double Colorless Energi för 60 i skada och göra motståndarens pokémon både förgiftad och paralyserad. Visserligen måst man ta upp Accelgor på hand efter attacken, men Carl hade fler Accelgor och även Mew, Regirock, Wobbufett och Sigilyph. Carl var den ända som körde med det nya kortet Puzzle of time, vilket förutspås att hamna i var mans lek i framtiden.

Tobias slog till med en kombo av Seismitod EX och Manectric EX och kompletterade med bland annat Keldeo EX och Garbador. Seismitod EX:s attack Quaking Punch är lurig. Den ger bara 30 i skada, men den hindrar samtidigt motståndaren att spela några Item-kort, vilket gör motståndaren långsam och du kan få upp 3 energier till din Seismitod EX och slå med Grenade Hammer om du vill med 130 i skada plus 30 på två bänkade! Garbador hindrar motståndaren att använda Abilities och Keldeo EX som har Abilitien Rush In som låter den byta plats med den akVespiquen tiva Pokémonen.

David däremot körde en Vespiquenlek, så den hade varit intressant att få möta genom att jag hade en liknande lek och det hade varit roligt att få se hur han spelade den! Han hade lagt in Wileplum för att hindra användandet av Item-kort och Shamin för att få dra fler kort och sedan Jirachi för att få fram suporterkort.

Tack till alla spelare som gjorde denna turnering till en rolig och spännande tillställning!

/Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *