Pokemon kort EX

Vi på Pokemonklubben.se tänker här bjuda på våra favoriter bland Pokemon EX korten! Pokemonföretaget har ju under senare tid lagt ner väldigt mycket kraft på just EX-korten när det gäller både själva designen av korten och hur bra de är i Pokémon Trading Card Game spelet. Vi tänkte börja med lite historik om Pokémon kort EX och sedan visar vi våra favoriter längre ner i bloggen! Då kör vi!

Pokemon kort EX – Var det började.

De första Pokémonen som var EX kom i expansionen Next Destinies från 8 feb 2012 i Black & White serien. Men ex (med små bokstäver) introducerades redan den 18 juni 2003 i expansionen EX Ruby & Sapphire i EX-serien. Ex står för Extra och de Pokémonen hade något extra att tillföra i spelet, tex extra starka attacker eller extra HP (Hälsopoäng, alltså hur mycket liv Pokémonen kan förlora innan den slås ut). Innan ex-korten kom ut var högsta HP 120, men ex Pokémonen hade mer än det. Värst var Wailord ex i ett senare set med 200 HP. Dock var Wailord ex en Steg 1 Pokémon, mot de tidigare som var Basic Pokémon. Men redan i från början så fanns regeln att när man slår ut en ex så får man ta två istället för ett priskort. Här följer ett utdrag på de första pokemon kort ex i från EX Ruby & Sapphire:

 

96/109 Chansey ex Colorless Rare Holo ex
97/109 Electabuzz ex Lightning Rare Holo ex
98/109 Hitmonchan ex Fighting Rare Holo ex
99/109 Lapras ex Water Rare Holo ex
100/109 Magmar ex Fire Rare Holo ex
101/109 Mewtwo ex Psychic Rare Holo ex
102/109 Scyther ex Grass Rare Holo ex
103/109 Sneasel ex Darkness Rare Holo ex

 

Här hittar du resten av expansionen på Bulbapedia –  EX Ruby & Sapphire (TCG)

Men de EX vi pratar om idag är alltså de som dök upp i expansionen Next Destinies. De fick den grafiska symbolen av ex som ni ser här pokemon kort EXbredvid. Det var 6 stycken olika Pokémon och de gavs ut i två olika varianer, en vanlig och en Full Art. Bjuder här på de två korten på Mewtwo EX:

Mewtwo-EX

Mewtwo-EX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De övriga var Shaymin-EX, Reshiram-EX, Kyurem-EX, Zekrom-EX, Regigigas-EX.

Här hittar du resten av expansionen på Bulbapedia – Next Destinies (TCG) och om du är intresserad av att se alla Pokémon som har kommit ut som EX hittar du en lista på Bulbapedia här!

Pokemon kort EX – Våra favoriter!

Mew-EXStefan: Jag gillar inte EX-korten så mycket. Mest på grund av att de blir för dyra och för svåra att få tag i, genom att jag gillar att spela Pokémon TCG. Jag vill ju då helst ha 4 av den Pokémon som jag väljer att bygga min lek på. Men jag gillar MewEX. Både dess Ability och designigen på Full Art kortet gillar jag. Kortet är inte så spretigt och stökigt som de flesta andra Pokemon kort EX.

 

 

 

 

 

Mio: Jag gillar Sceptile EX för att den kan göra 130 i skada om man har Hypnotoxic Laser och om man har fyra såSceptile-EX kan man om man har tur döda fyra av motståndarens Pokemon.

Malva: Funderar också fortfarande, men återkommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *