Hur du spelar Pokémon TCG, på svenska! Del 3 av 3: Speciella tillstånd

Speciella Tillstånd (Special Conditions)

Vi kommer att sätta viktiga engelska ord inom parantes efter det svenska ordet. Om ni tycker att vi har använt fel svenskt ord så kommentera och förklara varför så har vi möjlighet att byta.

Vissa attacker kan försätta motståndarens Pokémon i vissa tillstånd. Dessa tillstånd kan bara drabba en Aktiv Pokèmon. Om en Pokèmon åker tillbaka till Bänken eller om den utvecklas, så försvinner alla Special Conditions.

Sover (Asleep)
Lägg Pokèmonen motsols för att visa att den Sover. Sover Pokèmonen så kan den inte attackera eller rätterera (retreate). Mellan turerna singlar man slant och om man får huvud (Head) så vaknar Pokèmonen (lägg kortet rätt), men får man baksida (Tail) så fortsätter den att sova.

Brännskadad (Burned)
Om en Pokémon blir brännskadad kan den ta skada mellan turerna (Between Turns Step). När den blir brännskadad lägger du en Brännskademarkör (Burn marker) på den. Mellan turerna singlar du slant (Flip a coin) och om det blir Huvud (Head) lägger du 2 Skademarkörer (Damage counters) på Pokèmonen. Får du baksida (Tail) så händer inget. En Pokémon kan bara ha en Brännskademarkör på sig. Se till så att din Brännskademarkör ser annorlunda ut än din Skademarkör och din Förgiftningsmarkör (Poison Marker).

Förvirrad (Confused)
Vänd en Förvirrad Pokémon med huvudet neråt för att visa att den är Förvirrad. När du anfaller med en Förvirrad Pokémon måste du singla slant (Flip a coin). Får du Huvud (Head) så fungerar attacken som vanligt men får du baksida (Tail) så skadar Pokémonen sig själv och du lägger 3 Skademarkörer (Damage counters) på din Pokèmon och attacken avslutas utan vidare effekter.

Paralyserad (Paralyzed)
Vänd Pokémonen medsols för att visa att den är Paralyserad. Om en Pokémon är Paralyserad kan den varken attackera eller rätterera (retreate). Paralyseringen upphör mellan turerna (Between Turns Step) om din Pokémon var Paralyserad i början av din förra tur. Alltså, din motståndare Paralyserar din Pokèmonen på sin tur och då är den Paralyserad under hela din tur och vaknar inte till förren det är din tur är slut.

Förgiftad (Poisoned)
En Förgiftad Pokémon tar skada mellan turerna (Between Turns Step). När en Pokémon blir Förgiftad lägg en Förgiftningsmarkör (Poison Marker) på Pokèmonen. Lägg en Skademarkör (Damage Counter) på Pokémonen mellan varje tur (Between Turns Step) En Pokèmon kan inte ha två Förgiftningsmarkörer. Se till så att din Förgiftningsmarkör ser annorlunda ut än din Skademarkör och din Brännskademarkör (Burn Marker).

Borttagning av Speciella Tillstånd (Removing Special Conditions)
Att flytta till Bänken tar bort alla Speciella Tillstånd från Pokèmonen. Genom att Sover (Asleep), Förvirrad (Confused) och Paralyserad (Paralyced) visas genom att kortet vrids, så är det det sista tillståndet som Pokèmonen drabbades av som påverkar den. Brännskadad (Burned) och Förgiftad (Poisoned) påveraks inte av de andra tillstånden, så en utsatt Pokèmon kan tex bli Brännskadad, Paralyserad och Förgiftad samtidigt!

Hur du spelar Pokémon TCG, på svenska! Del 1 av 3: Korten.
Hur du spelar Pokémon TCG, på svenska! Del 2 av 3: Spelet.
Hur du spelar Pokémon TCG, på svenska! Del 3 av 3: Speciella Tillsstånd.

För fullständiga regler på engelska gå till www.pokemon.com/tcgrules

Lycka till i ditt spelande och om du har några frågor, tveka inte kommentera detta inlägg eller skriv en rad till stefan@pokemonklubben.se. Vi gillar att du hör av dig!

You gotta catch ’em all!Ash_BW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *