Miltank / Butterfree – Lågbudgetlek. Giltig efter 1 sep 2015

MiltankHär har vi en något enklare uppbyggd lek, som kanske inte är den starkaste leken, men är rolig att spela med, så här kommer en lågbudgetlek uppbyggd på Miltank och Steg 2 Pokemonen Butterfree.

Miltanks attack Powerfull Friends behöver en Steg 2 Pokemon på Bänken för att för 1 valfri energi kunna attackera med 70 i skada! Så vi behöver en Pokémon som snabbt kan utvecklas till Steg 2 och där har vi Butterfree! Vi tittar på spellistan:

 

Miltank/ Butterfreee Pris i kr Antal kort Kostnad i kr
       
Pokemon      
Miltank 10 4 40
Caterpie 3 4 12
Metapod 5 4 20
Butterfree 5 4 20
       
Trainer      
Level Ball 10 3 30
Professors Letter 5 2 10
Trainers Mail 5 4 20
Ultra Ball 10 3 30
Lysandre 20 2 40
Pokemon Fan Club 5 2 10
Professor Sycamore 15 4 60
Shauna 10 4 40
       
Energier      
Double Colorless Energie 10 4 40
Grass 5 9 45
       
    53 417

 

Här har vi bara 53 kort, så det finns utrymme för egna kort. Jag har sett denna lek med en starkare gräs EX Pokémon som extra anfallare till exempel.

Attacken

Miltankt har attacken Powerful Friends som bara ger 10 i skada, om du inte har en Steg 2 Pokémon på Bänken. ButterfreeDå gör den helt plötsligt 70 i skada! Så för att fort få en stark attack, behöver vi en Pokémon som utvecklas snabbt till sin sista utveckling. Det är då vi tar fram Caterpie. Detta för att den har Förmågan (Ability) Adaptive Evolution. Den ger Caterpie möjlighet att utvecklas samma tur som Caterpie läggs ut till sin Steg 1 utveckling, Metapod, så slipper vi vänta! Sedan blir det ännu bättre! För Metatod har också Förmågan (Ability) som säger att den får utvecklas på första turen som den läggs ut, så helt plötsligt kan vi, rent teoretiskt och med en del tur , få Caterpie att utvecklas till Butterfree på samma tur och kunne slå med Miltanks Powerful Friend med 70 i skada!

Trainer

I denna lek så gäller det att fort få fram utvecklingarna och Miltank, så vi har flera kort som hjälper oss med detta. Pokemon Fun Club ger oss Basic Pokémon, Level Ball låter oss hämta upp Pokémon som inte har större HP än 90 och sist Ultra Ball som låter oss hämta vilken Pokémon vi vill, men vi måste kasta 2 kort från handen. Sedan har vi även Professor Sycamore och Shauna som låter oss kasta handen och dra nya kort. Väldigt verkningsfulla kort som kan hjälpa till att få fram det man vill ha. Professor Sycamore är mer eller mindre ett standardkort i de flesta Pokémonlekar.

För att få fram energier så använder vi oss av Professors Letter, men även Professor Sycamore och Shauna fungerar ju också. Lysandre som kan komma till hjälp när du behöver byta motståndarens aktiva Pokémon mot en på Bänken. Bra att ta till om motståndarens Pokémon är för stark eller om det finns en Pokémon på bänken som inte har energier, så att motståndaren inte kan använda den på ett tag eller som du kan slå ut fort! Trainser Mail använder du när du behöver få tag i ett Trainerkort som du är i behov av.

Energier

Miltank behöver ju bara en valfri Energi för att kunna göra attacken Powerful Friends, men Butterfree har ju attacken Gust, som för två valfria och en Gräsenergi kan ge 70 i skada. Så för att ha möjlighet att ta till den också använder vi oss av Gräsenergi och Double Colorless Energy. Hur många Gräsenergier du vill ha beror lite på vilka andra Pokémon du har valt att ha med, men testa runt 9 stycken.

Kompletteringar

TIll denna lek kan man använda ett Stadionkort som heter Forest of Giant Plants (15 kr). Den ger båda spelarna Forest of Giant Plantsmöjlighet att utveckla sina Gräspokémon på första turen som de läggs ut! Detta gör att du kan använda alla Gräspokémon som har en Steg 2 utveckling till att stärka Miltanks attack!

Escape Rope (4 kr) Båda byter sina aktiva Pokémon mot en på bänk.

Teammates (5 kr) Du får leta upp 2 kort ur draghögen om din Pokémon blev utslagen förra turen. Bra för att få de kort du behöver.

Steven (5 kr) Du får leta upp ett Supporter och ett Basic Energy.

Professor Birch Observation (10 kr) Singla slant. Om du får huvud så får du dra 7 kort, annars får du dra 4.

Muscle Band (45 kr) Ger din Pokémon 20 till i attack.

Om inte vi har kortet inne, så kan du leta dels på Troll and Toad i USA eller på Pokémon Card Market och 60 Card i Europa efter korten.

Lycka till med samlandet och spelandet!

You gotta catch ‘em all!Ash_BW

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *